Kalorije.Net Forum Index Dnevnik članova foruma POZDRAV
|
Browsing this Thread:
1 Anonymous Users
Bottom Previous Topic Next Topic |
|
| |
|
|---|
| Poster | Thread |
|---|
|
Re: POZDRAV | #2 |
|
|---|---|---|---|
|
Skoro i da ne ide kući
![]()
From
Group:
Registered Users ![]() |
Samo da te pozdravim i pozelim uspjesno skidanje kg...
Ovdje ces naci pregrst dobrih informacija i iskustava tako da uz ovaj site,dijetu i FA bis piba i po za par mjeseci... Pozz |
||
Posted on: 04.02.2009 10:27
|
|||
|
Re: POZDRAV | #3 |
|
|---|---|---|---|
|
Slučajni prolaznik
![]()
From
Group:
Registered Users ![]() |
Veliki pozdrav i od mene...vidim da smo se u slicno vreme pridruzile ovom forumu...
Mozes li mi reci na kakvo ciscenje creva mislis, jer ja na tom polju bas imam problem... |
||
Posted on: 06.02.2009 14:20
|
|||
|
Re: POZDRAV | #4 |
|
|---|---|---|---|
|
Redovni posetilac
![]()
From
Group:
Registered Users ![]() |
Problem sa stolicom , to ja zovem čišćenje creva, Ja sam pila svako jutro i veče prepečeni susam 2 kašičice sa jogurtom laki 0.2 dl i 4 kapi limunovog soka. To je doktor prepisao . Meni je prijalo a ručala sam normalno .Sigurno će ti pomoći .Od toga kenjaš svaki dan , normalno .Probaj
KISS |
||
Posted on: 12.02.2009 00:25
|
|||
|
Re: POZDRAV | #5 |
|
|---|---|---|---|
|
Skoro i da ne ide kući
![]()
From
Group:
Registered Users ![]() |
Ok videla sam pitanje kod ove devojke u dnevniku. Odgovoricu ovde pa neka MOD zakljucha posle ovaj thread.
30kg za 6 meseci jeste izvodljivo, sa prosechnim gubitkom 5kg mesechno, shto znachi pridrzavanje u potpunosti zdravog rezima ishrane, ALI postoji velika mogucnost da ce trebati vishe vremena, jer se kilogrami ne skidaju ujednacheno...obichno krene brzo, a onda se lagano usporava. Tako prosto diktira iscrpljen organizam. Shto se zutila tiche, meni to jaaako zvuchi kao klasichna zutica, ali kako nisam lekar mozda lupam. U svakom sluchaju cu te jedno zamoliti: SVAKAKO IDI KOD LEKARA SHTO PRE!!! Lekar ce pregledom utvrditi da li se radi o zutici ili nechemu drugome!!! |
||
Posted on: 12.02.2009 00:28
|
|||
|
Re: POZDRAV | #6 |
|
|---|---|---|---|
|
Skoro i da ne ide kući
![]()
From
Group:
Registered Users ![]() |
Meni je iskreno nemoguce nabaciti nazad jednu kilu sa jednim obrokom (pod uslovom da nije teshko prejedanje u pitanju)...verovatno je greshka shto se merite posle obroka, a ne ujutro bez odece posle stolice...ili jednostavno vash organizam tako odreaguje, pa se posle kazaljka na vagi vrati nakon shto je hrana svarena...
da probate da nam napishete par svojih jelovnika, pa cu videti shta se tu zapravo deshava? |
||
Posted on: 12.02.2009 00:36
|
|||
|
Re: POZDRAV | #7 |
|
|---|---|---|---|
|
Slučajni prolaznik
![]()
From
Group:
Registered Users ![]() |
Silvana
hvala na detaljima...probacu sigurno...cula sam za laneno seme, a trenutno pijem laxomucil pa cemo videti da li ima neke svrhe... |
||
Posted on: 12.02.2009 08:44
|
|||
|
Re: POZDRAV | #8 |
|
|---|---|---|---|
|
Slučajni prolaznik
![]()
From
Group:
Registered Users ![]() |
Silvana
jedan predlog - mogla bi da stavis ticker kako bi i tebi i nama bilo lakse da pratimo tvoju kilazu...naravno ako zelis... |
||
Posted on: 12.02.2009 08:46
|
|||
|
Re: Ćao!!! | #9 |
|
|---|---|---|---|
|
Redovni posetilac
![]()
From
Group:
Registered Users ![]() |
E ne bih ja da se razlikujem od Vas .Ali nisam uspela ovog puta da prebacim tiker , sutra ću sigurno .
Danas sam baš ogladnela , mada sam doručkovala 7žitarica i laki jogurt i za ručak sam pojela puno kuVanog kiselog kupusa sa piletinom i puno povrća , začina .Deci je bio čudan a mužu nešto fali , FALI masnoće i mesa .Niko nije naviko na ovaj ukus kis. kupusa .Svi smo se lepo najeli . A svi smo u kući veliki i u visinu i u obimu. Ja moram da VAM kažem da sam ponosna na samokontroli , nikad ovoliko nisam izdržala.Ne smem naglas da kažem da se ne okrene. Još nije dovoljno . još uvek me svi pitaju što si se toliko ugojila , ne znaju oni kolika sam bila PRE 2 MESECA . Ne znam kako Akija , mog sina , ima 10 god. da obročim. Obožava da jede i to mnogo . A tako uživa kad jede, sav je smešan . Ali ima već kompleks od debljine . Pričam mu da smanji .Problem je što je u razvoju i na obroke mu kontrolišem sa brojem kalirija kad je kući . Sad mi je vreme da vozim bajs 60 min. ujedno sam spremila dobar film i tako ne osetim koliko sam prešla KM . Čujemo se sutra |
||
Posted on: 12.02.2009 23:45
|
|||
|
Re: Ćao!!! | #10 |
|
|---|---|---|---|
|
Redovni posetilac
![]()
From
Group:
Registered Users ![]() |
Valjda sada pišem na pravom mestu . Nema veze što sam napisala na pogrešnom mestu jelovnik , nadam se da nisam preterala sa kalorija . Molim BOGA da me ne dovede u iskušenje da pojedem više od dozvoljenog da bi postigla cilj. Da samo znate šta sve ja nakuvam i spremim u toku dana . a sa koliko se dobre klope sretnem , ali samo gledam .Pokušavam da odolim .
|
||
Posted on: 15.02.2009 00:31
|
|||
|
R:TUŽNA | #11 |
|
|---|---|---|---|
|
Redovni posetilac
![]()
From
Group:
Registered Users ![]() |
Pusta nedelja kad dođe , jedva sam izdržala. Ali nisam zadovoljna jer sam jela mnogo više nego inače .Doručkovala 1/8 bureka .jogurt,rčorbu ,kupus salatu i punjenu papriku , dve kiflice sa đemom. večerala salata zelena , kupus , paprike i šniclu sa roštilja . Popila sam celi dan 4l vode i 1l čaja kirkolina . Videću sutra na vagi , šta sam uradila . Da ne bi uništila sve postignuto do sada vozću bajs 1h . Skida 400 cal. Mada ne znam koliko ima sve što sam pojela .
|
||
Posted on: 15.02.2009 22:58
|
|||
|
Re: R:TUŽNA | #12 |
|
|---|---|---|---|
|
Skoro i da ne ide kući
![]()
From
Group:
Registered Users ![]() |
Drzim ti fige za sutra...Svima nama dodje neki ludi period...
Ja poslednjih par dana pojela bih samu sebe da mogu Javi nam odmah rezultate Pozdrav |
||
Posted on: 16.02.2009 03:23
|
|||
|
Re: R:TUŽNA | #13 |
|
|---|---|---|---|
|
Skoro i da ne ide kući
![]()
From
Group:
Registered Users ![]() |
Nema sanse da ti izracunam koliko kalorija si unela jer ne znam koliko si cega pojela! Nauci da moras sve da meris pre nego sto pojedes, znaci ne 2 kiflice nego koliko grama one imaju, ne 1 snicla nego koliko grama, koji jogurt, burek sa sirom, mesom ili prazan itd.
|
||
Posted on: 16.02.2009 13:53
|
|||
|
Re: TUŽNA još | #14 |
|
|---|---|---|---|
|
Redovni posetilac
![]()
From
Group:
Registered Users ![]() |
OK , hvala VAM i jednoj i drugoj . Jutros rezultat je bio 600 gr više i pored vožnje bicikla ceo sat . Znala sam da treba da merim hranu ali stvarno nemam vremena za to . Ali s obzirom da sam danas jela opet a čvrsto sam bila rešila da skinem sve što sam dodala i opet sam posustala . Ipak ću morati da merim hranu pre nego pojedem i da polako učim da brojim kalorije . Jer sam svesna da ću to morati da radim do kraja života da ne bi sebe dovela opet u ovo HAOS stanje . Izvini , malo prase , malo sam depresivna mada sam se jedva izvukla iz tog stanja kad sam krenula sa dejitom . To stanje depresije me hvata od očaja kada ne držim dijetu jer se tada samo nerviram što sam se ugojila a ništa ne preduzimama. Ali Vaši odgovori mi znače puno , nastavljam dalje do cilja !
Da ne zaboravim ono za šta sam tu : doručak: 80gr 7 žitarica sa jogurtom 0.5 laki, kornišona 2 kom. tunjevinu sa lukom 2 kašike, crveni grejfurt, 2 l vode , kafa srpska 2 šolje, ručak:100 gr. file ribe sa 100gr kuvani krompir , supa sa povrćem pun tanjir oko 0.5 l, kupus salata 200gr. 100 gr kakao napolitanke i 2 čaše od 2 dl belog vina , večera : 0.5 l vode i kafa . Jedva čekam da počnem da radim da se vratim starom ritmu da nastavim dalje . Ako pročitaš moj jelovnik za danas ,izračunaj mi koliko je to kalorija i kratko objašnjenje da pokušam sama . Čitala sam kako to ti i drugi radite ali kako izračunaš za kuvano jelo na pr.punjena paprika, pasulj itd.HVALA ti unapred . |
||
Posted on: 16.02.2009 21:13
|
|||
|
Re: TUŽNA još | #15 |
|
|---|---|---|---|
|
Redovni posetilac
![]()
From
Group:
Registered Users ![]() |
OK , hvala VAM i jednoj i drugoj . Jutros rezultat je bio 600 gr više i pored vožnje bicikla ceo sat . Znala sam da treba da merim hranu ali stvarno nemam vremena za to . Ali s obzirom da sam danas jela opet a čvrsto sam bila rešila da skinem sve što sam dodala i opet sam posustala . Ipak ću morati da merim hranu pre nego pojedem i da polako učim da brojim kalorije . Jer sam svesna da ću to morati da radim do kraja života da ne bi sebe dovela opet u ovo HAOS stanje . Izvini , malo prase , malo sam depresivna mada sam se jedva izvukla iz tog stanja kad sam krenula sa dejitom . To stanje depresije me hvata od očaja kada ne držim dijetu jer se tada samo nerviram što sam se ugojila a ništa ne preduzimama. Ali Vaši odgovori mi znače puno , nastavljam dalje do cilja !
Da ne zaboravim ono za šta sam tu : doručak: 80gr 7 žitarica sa jogurtom 0.5 laki, kornišona 2 kom. tunjevinu sa lukom 2 kašike, crveni grejfurt, 2 l vode , kafa srpska 2 šolje, ručak:100 gr. file ribe sa 100gr kuvani krompir , supa sa povrćem pun tanjir oko 0.5 l, kupus salata 200gr. 100 gr kakao napolitanke i 2 čaše od 2 dl belog vina , večera : 0.5 l vode i kafa . Jedva čekam da počnem da radim da se vratim starom ritmu da nastavim dalje . Ako pročitaš moj jelovnik za danas ,izračunaj mi koliko je to kalorija i kratko objašnjenje da pokušam sama . Čitala sam kako to ti i drugi radite ali kako izračunaš za kuvano jelo na pr.punjena paprika, pasulj itd.HVALA ti unapred . |
||
Posted on: 16.02.2009 21:14
|
|||
|
Re: TUŽNA još | #16 |
|
|---|---|---|---|
|
Slučajni prolaznik
![]()
From
Group:
Registered Users ![]() |
Pročitala sam tvoje postove i posto vidim da ste porodično svi bucmasti ja bi ti preporučila da predjes na UN dijetu zdrava je i svi je mozete drzati čak i sin koji ima 10 godina... Ja sam na toj dijeti već 24 dana i smršala sam 5 kg dok je moja sestra za isti period smršala 8 kg... Kod nje ide brze iz razloga sto ima veći višak kg a kod mene sporije jer mi je ostalo još 3 kg da skinem... Znam neke koji su sa istom tvojom kilazom i koji su za 2 mjeseca smršali i do 15 kg... A ničega se odricali nisu... Svrha dijete je pravilno kombinovanje namjernica... Doručak ti je svih dana isti a to su 2 voćke u paru osim banana koje samo 1 mozes da pojedes od doručka do ručka mozes opet pojesti nesto od voća ako osjetiš glad... Prvi dan je proteinski (meso, jaja, mlječni proizvodi i obavezna 3 dl bistre supe za ručak, večera je ista kao ručak ali upola manje i bez supe), drugi skrobni(povrće(zuta buranija, grašak, kropir, kukuruz..., večera ista samo upola manje)), treci ugljenohidratni za ručak jedes tjesteninu ili pizzu sa šampinjonima i kečapom a večera je 1 parče torte ili 3-4 kolača i obavezan red crne čokolade tj one za kuvanje... Mogu i palačinke samo sto ih za ručak spremaš samo sa vodom i bez jaja a za večeru ih mozes spremiti normalno i jesti sa nutelom ili nekim drugim kremom) i 4 dan vitaminski na kome jedes sve vrste salata i voće naravno bez hljeba... Mislim da je ta dijeta najbolja za sve vas porodično... Neutralna namjernica koju mozes svaki dan jesti je kupus i šampinjoni spremljeni na razne načine :) nadam se da sam ti bar malo pomogla
|
||
Posted on: 17.02.2009 02:30
|
|||
|
Re: TUŽNA još | #17 |
|
|---|---|---|---|
|
Skoro i da ne ide kući
![]()
From
Group:
Registered Users ![]() |
Nemoj da se deprimiras, svakom od nas dodje period kad smo neraspolozeni, kao sto i nasim vagama dodje period kad su grozne prema nama!
Idemo dalje, najgore sto sad mozes da uradis je da posustanes i odustanes!Jednostavno, moras da naucis da ti je kuhinjska vaga uvek na vidnom mestu u kuhinji i kako nesto uzmas da pojedes, stavis na nju i zapises u blokce koje ces drzati pored vage! To postane kakva mehanicka radnja da za par dana nisi ni svestan da sve automatski premeravas, a ne treba ti uopste mnogo vremena za to! Na kraju, kad se uhodas, vec napamet znas sta je koliko jer uglavnom svi vrtimo istu hranu koju jedemo! Sta ti je "7 zitarica"?! Neki hleb?! Koji jogurt?! Na Imlekovim pise koliko imaju kcal na 100ml. Koja tunjevina? Koliki grejpfrut? Zasto 100gr napolitanki, a ne 10-20gr, taman toliko da se zasladis?! Zasto 2 case vina, a ne jedna?! Alkohol je strahovito kalorican. Ne mogu po ovome nikako da ti izracunam koliko si pojela. A kad budes znala odgovore na ova moja pitanja, znaces i ti sama da ih izracunas! Sto se tice kuvanih jela, ima negde ovde na forumu da se skine Veliki vojni kuvar! Ako neko zna gde je, neka kopira link, ja ne mogu da ga nadjem! E, u tom kuvaru imas sva moguca jela sa kalorijskim vrednostima! Posto svi spremaju kuvanu hranu na manje-vise slican nacin, on je dosta precizan tako da ja koristim vrednosti koje pisu u njemu! Npr. boranija je 70, corbast pasulj 120, punjene paprike 110, sarma 127, spanac 66, paprikas 100 (vrednosti su za 100gr jela) Eto, nadam se da sam ti pomogla! |
||
Posted on: 17.02.2009 11:29
|
|||
|
Re: TUŽNA još | #18 |
|
|---|---|---|---|
|
Redovni posetilac
![]()
From
Group:
Registered Users ![]() |
Hvala VAM na podrsci danas sam pocela da radim i vracam se t.j. nastavljam samo 1 kg unazad brzo cu to da skinem .
Danas sam doruckovala kafu i caj , rucala 2 dvopeka sa ajvarom , vecerala grejfurt i vode 2l i 60 min. bajs . Nisam mogla vise . Lako je kad radim jer nemam vremena da mislim na hranu . Hvala na preporuci za UN dietu . Znam dosta o njoj . Probacu je kad prestanem sa brojenjem kalorijama jer smatram da je ovo bolje za duze staze jer ja kad skinem ovu muku treba da se odrzi do kraja . A sa UN je cini mi se teze odrzati ritam kombinacija . Brojanjem se ucim koliko je sta hranljivo i stetno , tako da cu jednog dana i napamet znati koliko smem da pojedem sto kaze MALO PRASE . Hvala i tebi PUNO PUNO |
||
Posted on: 17.02.2009 21:30
|
|||
|
Re: TUŽNA još | #19 |
|
|---|---|---|---|
|
Skoro i da ne ide kući
![]()
From
Group:
Registered Users ![]() |
Ja cu te samo zamoliti da sa UN i uostalom bilo kojim rezimom ishrane ne gubish vishe od 5kg mesechno, jer chitam ovde svashta shta ljudi pishu i prenerazavam se...chuvaj svoje zdravlje, jer je to neprocenjivo...vaznije od estetike...razlika je kako se mrshavi zdravo, a kako se unishtava organizam...tako da shto se saveta tiche molim te samo pazi od koga ih prihvatash
|
||
Posted on: 18.02.2009 05:50
|
|||
|
Re: Za Melodi | #20 |
|
|---|---|---|---|
|
Redovni posetilac
![]()
From
Group:
Registered Users ![]() |
Hvala , ti puno što me pratiš, ne bih ja bila na ovom sajtu da držim UN dijetu . Stvarno je proverena i brzo skida ali nije za održavanje kilaže .Kad -tad pobrkaš vrstu klope , zar ne ? Zamisli slava , rodjendan i sl. a ti samo voće jer to pada baš tada da jedeš . No, kako ti napreduješ , kada pomeraš tiker ?
|
||
Posted on: 18.02.2009 23:10
|
|||
Top Previous Topic Next Topic |
|

Topic options
Print Topic
Razgranat
Najnoviji prvi
Silvana